Sunday, July 31, 2016

Αλλάξτε τον τρόπο που φωτογραφίζετε πορτραίτα χάρη στον AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED Αθήνα, Ελλάδα, 27 Ιουλίου 2016: η Nikon κυκλοφορεί τον AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED και προσθέτει ακόμη έναν εξαιρετικό φακό στη σειρά φακών σταθερής εστιακής απόστασης f/1,4 με φορμά FX. Καθώς είναι ο μοναδικός φακός αυτόματης εστίασης 105 mm με μέγιστο διάφραγμα f/1,4 στην αγορά, αποτελεί μια συναρπαστική προσθήκη στη σειρά NIKKOR. Οι επαγγελματίες που αναζητούν νέα επίπεδα τέχνης στη λήψη πορτραίτων και τις φωτογραφίσεις μόδας έχουν πλέον στη διάθεσή τους εξαιρετικό έλεγχο του αισθητικού αποτελέσματος.


Ο AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED αποτελεί άξιο διάδοχο του φημισμένου φακού NIKKOR 105mm f/2.5 της Nikon. Είτε εργάζεστε με τον διαθέσιμο φωτισμό, είτε σε στούντιο, η εντελώς νέα οπτική κατασκευή του αποδίδει μοναδική ευκρίνεια από άκρο σε άκρο και εξαιρετικό θαμπό φόντο (bokeh). Η εστιακή απόσταση 105 mm και η ελάχιστη απόσταση εστίασης 1 m παρέχουν τη δυνατότητα λήψης κοντινών πορτραίτων που γεμίζουν το κάδρο χωρίς να χρειάζεται κροπάρισμα. Η απόδοση στις ευρυγώνιες λήψεις είναι ασύγκριτη και τα θέματα αποδίδονται με τέλεια ευκρίνεια ακόμη και κατά τις φωτογραφίσεις με το ευρύτερο διάφραγμα.

Προκειμένου να εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή απόδοση στη λειτουργία πορτραίτου, οι μηχανικοί της Nikon έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην ανάλυση και στις περιοχές στα άκρα του κάδρου. Ως αποτέλεσμα, το φαινόμενο αντανάκλασης φωτοστέφανου ελαχιστοποιείται αποτελεσματικά και επιτυγχάνεται μοναδική αναπαραγωγή σημείων φωτός υψηλής έντασης ως λεπτών, στρογγυλευμένων σημείων, ακόμα και στις άκρες μιας εικόνας. Οι απώλειες περιφερειακού φωτός ελέγχονται προκειμένου να διατηρείται η φωτεινότητα σε ολόκληρο το κάδρο, ακόμη και όταν οι λήψεις πραγματοποιούνται στο μέγιστο διάφραγμα με την εστίαση να έχει οριστεί στο άπειρο. Χάρη στη μοναδική οπτική σχεδίαση, η ένταση του θαμπώματος της εικόνας αλλάζει ομαλά για θαμπό φόντο (bokeh) χωρίς έντονα άκρα. Οι φωτογραφίες που προκύπτουν έχουν βάθος και διαστάσεις που τις κάνουν αξέχαστες.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: «Ο AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στη θρυλική σειρά φακών f/1,4 της Nikon. Βασίζεται στην παράδοση άριστης απόδοσης που φτάνει μέχρι τους πρώτους φακούς μοντούρας F της Nikon και η γενική οπτική απόδοση και η ανάλυσή του είναι εκπληκτική. Υπερβαίνει ακόμη και αυτή των υψηλής τεχνολογίας φακών πορτραίτων 85 mm της Nikon. Αποτυπώνοντας λεπτομέρειες όπως η υφή ενός πολυτελούς υφάσματος ή οι λεπτές αποχρώσεις στα μαλλιά ενός μοντέλου, αυτός ο πραγματικά ξεχωριστός φακός δίνει στους φωτογράφους τη δυνατότητα να προσθέτουν μια πολύ προσωπική πινελιά στα πορτραίτα που τραβάνε.»

Πρόσθετες βασικές δυνατότητες
Στρογγυλό διάφραγμα 9 λεπίδων
Οι εννέα στρογγυλευμένες λεπίδες διαφράγματος μειώνουν τη διάχυση, παρέχοντας πιστή αναπαραγωγή των στοιχείων μια σκηνής.

Γρήγορος, σταθερός, ομαλός φακός
Ο μηχανισμός ηλεκτρομαγνητικού διαφράγματος χαρίζει μοναδικά σταθερό έλεγχο της αυτόματης έκθεσης, ακόμη και κατά τις ριπές υψηλής ταχύτητας. Η αυτόματη εστίαση είναι ομαλή, αθόρυβη και γρήγορη, χάρη στο SWM (αθόρυβο μοτέρ) της Nikon.

Κορυφαία οπτικά συστήματα NIKKOR
Η νανοκρυσταλλική επίστρωση μειώνει τα είδωλα και την αντανάκλαση. Τρία γυάλινα στοιχεία εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (ED) ελαχιστοποιούν την αξονική χρωματική εκτροπή. Η επίστρωση φθορίου της Nikon προστατεύει τα μπροστινά και πίσω στοιχεία φακού και διευκολύνει τον καθαρισμό τους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Nikon, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.nikon.gr
Ακολουθήστε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/NikonGR

Επαφές:
Κατερίνα Πάτσιου                                                               
Marketing Manager

Ζεφύρου 44, 175 64, Παλαιό Φάληρο
τηλ: 210 9410888, fax: 210 9427058             

No comments: