Saturday, December 17, 2016

Μια σειρά φωτογραφιών αποτυπώνει την πρώτη παράσταση του Καρυοθραύστη στο σκοτάδι


Αποκλειστική φωτογράφιση της Melissa Chapski που επιδεικνύει τις δυνατότητες της Nikon D3400 στις λήψεις με χαμηλό φωτισμό

Αθήνα, Ελλάδα, 16 Δεκεμβρίου 2016 – Σε μια αποκλειστική σειρά φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν σήμερα από τη Nikon, η Melissa Chapski (ballerinachi), Πρίμα Μπαλαρίνα στο Νεανικό Θίασο του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας, ανεβαίνει στη σκηνή για να χορέψει την πρώτη εκτέλεση του κομματιού «Ο χορός της νεράιδας των ζαχαρωτών» από το μπαλέτο Καρυοθραύστης, σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι.

Η Melissa εμφανίζεται να εκτελεί το παγκοσμίως γνωστό κλασικό κομμάτι που έχει συσχετιστεί με τα Χριστούγεννα, με σκοπό να επιδειχθούν οι δυνατότητες λήψης σε χαμηλό φωτισμό της Nikon D3400, μιας DSLR με φορμά DX που απευθύνεται σε νέους χρήστες και που τους επιτρέπει να φωτογραφίζουν εύκολα σε υψηλή ποιότητα και έπειτα να μοιράζονται αμέσως τα αποτελέσματα των λήψεών τους.

Ο Laurent Liotardo (balletandphotos) φωτογράφος που εργάζεται στο Βρετανικό Εθνικό Μπαλέτο, και χορευτής μπαλέτου ο ίδιος, τράβηξε τις φωτογραφίες με τη D3400, σε μια μοναδική φωτογράφιση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο De Brakke Grond στο Άμστερνταμ. «Ως φωτογράφος με ειδίκευση στο χορό, η πρόκληση που αντιμετωπίζεις πάντοτε είναι πώς να αποτυπώσεις τις φευγαλέες στιγμές, συχνά σε περιβάλλον με ελάχιστο φωτισμό, όπου εάν χάσεις τη λήψη, χάνεται και για πάντα η ευκαιρία», δήλωσε ο Laurent. «Τράβηξα τις φωτογραφίες με τη Nikon D3400 για να αποτυπώσω τις όμορφες γραμμές του σώματος και την κίνηση της Melissa με φόντο το επιβλητικό σκοτάδι του θεάτρου. Είμαι συνηθισμένος να τραβάω στο σκοτάδι, υπάρχουν φορές που για μέρες δεν βλέπω καν το φως του ήλιου, επομένως με εντυπωσίασε το ότι βρήκα μια μικρή και προσιτή φωτογραφική μηχανή που μπορεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες, μου επιτρέπει να κινούμαι γρήγορα και μου δίνει τη δυνατότητα να κοινοποιώ τις εικόνες με μεγαλύτερη ευκολία».


Η επαναστατική τεχνολογία SnapBridge της Nikon χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth® low energy (BLE)* με την οποία η D3400 διατηρεί μια σταθερή σύνδεση χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας με το smartphone ή το tablet σας. Η φωτογραφική μηχανή συγχρονίζει τις φωτογραφίες με την έξυπνη συσκευή σας καθώς πραγματοποιείτε λήψη, χωρίς να χρειάζεται να επανασυνδεθείτε, και αλλάζει αυτόματα το μέγεθός τους στο smartphone σας, ώστε να μπορείτε να τις κοινοποιείτε και να τις αναρτάτε με μεγαλύτερη ευκολία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το μπαλέτο Καρυοθραύστης επιλέχθηκε ως έμπνευση για αυτή τη φωτογράφιση ακριβώς εξαιτίας της ιδιαίτερης σχέσης του με την εορταστική περίοδο και του γεγονότος ότι οι εικόνες μπαλέτου αποτελούν γενικά δημοφιλές θέμα (υπάρχουν πάνω από 5,9 εκατ. αναρτήσεις με το hashtag #ballet στο Instagram). Η εκτέλεση του χορού σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι, αποτέλεσε την τέλεια πρόκληση για να φανεί πώς η D3400, μια φωτογραφική μηχανή DSLR εισαγωγικής κατηγορίας, μπορεί να παρέχει τα χαρακτηριστικά που έχουν μάθει να αναμένουν οι λάτρεις της φωτογραφίας, σε συνδυασμό με την ευκολία, τη φορητότητα και τις δυνατότητες σύνδεσης που δεν θα ήθελαν να χάσουν όσοι συνηθίζουν να φωτογραφίζουν με smartphone.

Η Melissa Chapski, Πρίμα Μπαλαρίνα στο Νεανικό Θίασο του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας, σχολίασε μετά από τη λήψη, «Ήταν πραγματική πρόκληση για μένα να χορέψω στο σκοτάδι. Σε ορισμένα σημεία δεν μπορούσα να δω καλά το πάτωμα και να καταλάβω προς τα πού κινείται το σώμα μου. Ήταν συναρπαστικό να το δω να εξελίσσεται γενικά και δεν θα μπορούσα να το είχα κάνει χωρίς τη δημιουργική συμβολή του χορογράφου, του φωτογράφου αλλά και εμένα της ίδιας. Η τελική εκτέλεση προήλθε από τη σύνθεση των καλλιτεχνικών μας απόψεων».

Με την ελαφριά D3400 μπορείτε εύκολα να δημιουργείτε εξαιρετικά ποιοτικές εικόνες. Ο μεγάλος αισθητήρας 24,2 megapixel με φορμά DX συνεργάζεται με τον ισχυρό επεξεργαστή εικόνας EXPEED 4 της Nikon και το φακό NIKKOR που διαθέτετε για να σας εξασφαλίσει αποτελέσματα με πλούσιες λεπτομέρειες. Το μεγάλο εύρος ευαισθησίας φωτός ISO 100 έως 25600 εξασφαλίζει ότι αποτυπώνετε καθαρά τα αποτελέσματα, ακόμη και στο μισοσκόταδο που επικρατεί σε μια παράσταση ή συναυλία ή όταν φωτογραφίζετε τη νύχτα.

Αυτή η αποκλειστική εκτέλεση στο σκοτάδι της σουίτας «Ο χορός της νεράιδας των ζαχαρωτών» από τον Καρυοθραύστη, χορογραφήθηκε για λογαριασμό της Nikon από τους Ολλανδούς χορογράφους House of Makers. Η αμφίεση της μπαλαρίνας έγινε κατά παραγγελία ειδικά για αυτή την παράσταση και είναι ραμμένη στο χέρι.

Video
Δείτε το παρασκήνιο της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=K0fCGqBPOlM

Εξοπλισμός
Κατά τη διάρκεια της λήψης, ο Laurent Liotardo χρησιμοποίησε τον παρακάτω εξοπλισμό:
       Nikon D3400
       AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED
       AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED

* Η ονομασία και τα λογότυπα Bluetooth® είναι εμπορικά σήματα της Bluetooth SIG, Inc. και η χρήση των εν λόγω σημάτων από τη Nikon και τις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες γίνεται κατόπιν εκχώρησης άδειας χρήσης.

Πληροφορίες για τον Laurent Liotardo
Με καταγωγή από τη Μασαλία της Νότιας Γαλλίας, ο Laurent έχει πλέον την έδρα του στο Λονδίνο. Εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος για περισσότερα από 10 χρόνια, ειδικευόμενος στη φωτογράφιση χορού, στη φωτογράφιση με φιλμ καθώς και στη φωτογράφιση γάμων.
Το πάθος του Laurent για τη φωτογραφία ανταγωνίζεται το άλλο μεγάλο πάθος του, το μπαλέτο. Είναι επαγγελματίας χορευτής μπαλέτου από την ηλικία των 17 ετών και κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε παραστάσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία, πριν πάει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2003 για γίνει μέλος στο Eθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, με το οποίο χορεύει έως και τώρα. Ο Laurent χρησιμοποιεί φωτογραφικές μηχανές Nikon για τη δουλειά του εδώ και πολλά χρόνια, πιο συγκεκριμένα τις D810, D5 και D700, και αγαπά ιδιαίτερα τους φακούς σταθερής εστιακής απόστασης NIKKOR, τους οποίους προτιμά σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φακό.

Πληροφορίες για τη Melissa Chapski
Η Melissa Chapski είναι 19 ετών και χορεύει από τα 15 της χρόνια, το οποίο είναι σχετικά σύντομο διάστημα για τον κόσμο του μπαλέτου. Η καταγωγή της είναι από τη Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών και σπούδασε μπαλέτο στο Ellison Ballet Professional Training Program στη Νέα Υόρκη. Η έδρα της είναι πλέον στο Άμστερνταμ, όπου χορεύει με τον Νεανικό Θίασο του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας από τον Αύγουστο του 2015. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου της Ινδιανάπολης καθώς και το Youth America Grand Prix του 2015. https://www.facebook.com/groups/644071422428000/photos/
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Nikon, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.nikon.gr
Ακολουθήστε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/NikonGR και στο Instagram: @nikongreeceΕπαφές:
Κατερίνα Πάτσιου                                                               
Marketing Manager


Ζεφύρου 44, 175 64, Παλαιό Φάληρο
τηλ: 210 9410888, fax: 210 9427058             

No comments: