Tuesday, November 18, 2014

Η *Ώρα του κώδικα* 8-14 Δεκεμβρίου 2014
H ώρα του κώδικα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που φθάνει σε δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε 180+ χώρες. Οποιοσδήποτε, οπουδήποτε μπορεί να οργανώσει μια εκδήλωση για την Ώρα του Κώδικα. Ωριαία μαθήματα είναι διαθέσιμα σε πάνω από 30 γλώσσες. Δεν χρειάζεται καμία εμπειρία. Για ηλικίες από 4 έως 104.


Απιστευτα στατιστικα απο την περσινη ωρα του κωδικα. Σε μια εβδομαδα μονο:

15 εκατομμυρια μαθητές από όλο τον κόσμο έμαθαν με μια Ώρα Κώδικα.
Στην Ώρα του Κώδικα τα κορίτσια που συμμετείχαν ήταν περισσότερα από τα κορίτσια που ασχολήθηκαν με την Πληροφορική τα τελευταία 70 χρόνια.

Οποιαδηποτε στιγμη κατα τη διαρκεια της Εκπαιδευτικης Εβδομαδας της Επιστημης των Υπολογιστων, 8-14 Δεκεμβριου , φιλοξενησε μια εκδηλωση για την Ωρα του Κωδικα για να δειξεις οτι οποιοσδηποτε μπορει να μαθει τα βασικα, διασκεδαζοντας!

Βραβεια για καθε διοργανωτη

  • Κάθε διοργανωτής μιας Ώρας Κώδικα θα λάβει μονάδες για το Dropbox ή το Skype ως ένα ευχαριστώ
  • Λεπτομέρειες

Συχνες ερωτησεις

Τι ειναι η Ωρα του Κωδικα;

Η Ώρα του Κώδικα είναι μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών διάρκειας μιας ώρας , σχεδιασμένη να απομυθοποιήσει τον κώδικα και να δείξει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει τα βασικά. Ελέγξτε τα μαθήματα, και κοιτάξτε για τα νέα που θα βγουν για την Ώρα του Κώδικα 2014.

Ποτε ειναι η Ωρα του Κωδικα;

Οποιοσδήποτε μπορεί να φιλοξενήσει μια ώρα του κώδικα ανά πάσα στιγμή, αλλά ο στόχος βασικής εκστρατείας είναι δέκα εκατομμύρια μαθητές να δοκιμάσουν μια Ώρα του Κώδικα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 8-14 Δεκεμβρίου, 2014, για τον εορτασμό της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας της Επιστήμης των Υπολογιστών. Πρόκειται για μία συγκεκριμένη ώρα; Όχι. Μπορείς να κάνεις την Ώρα του Κώδικα οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. (Και αν δεν μπορείς να το κάνεις κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, κάνε την εβδομάδα πριν ή μετά).

Γιατι επιστημη των υπολογιστων;

Κάθε μαθητής θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει την επιστήμη των υπολογιστών. Βοηθά να καλλιεργήσει δεξιότητες επίλυσης, προβλημάτων, λογική και δημιουργικότητα. Ξεκινώντας νωρίς, οι μαθητές θα έχουν ένα θέμελιο για επιτυχία σε οποιαδήποτε σταδιοδρομία του 21ου αιώνα. Δείτε περισσότερα στατιστικά στο Code.org.

Πως μπορω να συμμετασχω στην Ωρα του Κωδικα;

Ποιος ειναι πισω απο την Ωρα του Κωδικα;?

The Hour of Code is organized by Code.org, a public 501c3 non-profit dedicated to expanding participation in computer science by making it available in more schools, and increasing participation by women and underrepresented students of color. An unprecedented coalition of partners have come together to support the Hour of Code, too — including Microsoft, Apple, Amazon, Boys and Girls Clubs of America and the College Board.

Δεν ξερω τιποτα απο προγραμματισμο. Μπορω να διοργανωσω κι εγω μια εκδηλωση;?

Of course. Hour of Code activities are self-guided. All you have to do is try our current tutorials, pick the tutorial you want, and pick an hour — we take care of the rest. We also have options for every age and experience-level, from kindergarten and up. Start planning your event by reading our how to guide.

Χρειαζονται υπολογιστες για καθε συμμετεχοντα;

Όχι. Έχουμε μαθήματα για την Ώρα του Κώδικα που λειτουργούν σε υπολογιστές, smartphones, tablets, και μερικά που δεν απαιτούν καθόλου υπολογιστή ! Μπορείτε να συμμετάσχετε όπου κι αν βρίσκεστε, με ό, τι έχετε.Εδώ είναι μερικές επιλογές:
  • Δουλέψτε σε ομάδες των δύο. Η έρευνα δείχνει ότι οι μαθητές μαθαίνουν καλύτερα όταν προγραμματίζουν σε ομάδες των δύο, ενώ μοιράζονται κάποιον υπολογιστή και συνεργάζονται. Προτρέψτε τους μαθητές σας να δουλέψουν ανά δύο.
  • Use a projected screen. If you have a projector and screen for a Web-connected computer, your entire group can do an Hour of Code together. Watch video portions together and take turns solving puzzles or answering questions.
  • Go unplugged. We offer tutorials that require no computer at all.

Βρισκομαι εκτος των Ηνωμενων Πολιτειων. Πως μπορω να συμμετασχω;

Οποιοσδήποτε μπορεί να οργανώσει μια εκδήλωση για την Ώρα του Κώδικα, οπουδήποτε στον κόσμο. Πέρυσι, μαθητές από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην Ώρα του Κώδικα.

Στις Σέρρες συμμετέχουν το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Γυμνάσιο για δεύτερη χρονιά με υπεύθυνο τον κ Θάνο Παπαγεωργίου μέλος του ομίλου.μας

- See more at: http://www.serresforunesco.org/#sthash.BB3LRao7.dpuf 

No comments: